diakonia-hu

Cím: Mihail Kogălniceanu 30 szám, Nagyvárad, 410094      •      Tel/fax: 0770/188-587      •      Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Együtt az életért

Segítsen adója 2%-val

Itt lehet a formanyomtatványt letölteni.

Napi ige

„Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy õ szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”

(Márk 10,45)

Az alapítvány története

     A Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókszervezete 2013. márciusában kezdte meg tevékenységét. Az Erdélyi Református Egyházkerület szeretetszolgálata, a Diakónia Keresztyén Alapítvány több mint tizenöt éves múltra tekint vissza, fiókszervezetei Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Szászrégenben és Sepsiszentgyörgyben is működnek. A Királyhágómelléki Református Egyházkerületben Nagyváradon alakult meg a Diakónia Keresztyén Alapítvány első fiókszervezete. Ez nagy előrelépés a két egyházkerület együttműködését és a meglévő szeretetszolgálatok fejlődését tekintve is.

     Támogatóink a svájci HEKS Alapítvány, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Baden-Württembergi Diakónia.

   Keresztyén értékrend alapján végezzük a szolgálatot, nem profit orientált intézményként igyekszünk segíteni a hozzánk forduló időseknek és hozzátartozóiknak. Szolgálatunk akkreditált, a minőségi követelményeknek megfelelően, a törvényi előírások szerint.

    Megalakulásunk, vagyis 2013. márciusa óta 1059 látogatást tettünk, melyek során 5471 szolgáltatást nyújtottunk, megkönnyítve gondozottaink mindennapi életét. Jelenleg 26 gondozott otthonába járunk ki segíteni napi vagy heti rendszerességgel. Csapatunk tagjai két szociális munkás: Mihuc Károly és Farkas Andrea, egy egészségügyi nővér: Tyirla Csilla és egy ügyvezető, Lőrincz Andrea.