header_top_hu 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Fogyatékkal élő személyek csoportja

 A fogyatékkal élők számára az alapítvány keretében heti rendszerességgel szervezünk művészetterápiás foglalkozásokat. Az alapítvány két szociális munkása által kordinált tevékenységeken átlagosan négy fogyatékkal élő szemény és két önkéntes vesz részt.

A fogyatékkal élőkkel való munka eredményei nem annyira látványosak és sokszor váratnak magukra. Annak érdekében, hogy valamennyi fogyatékkal élő számára egyéni képességeiknek megfelelő fejlesztő programot állíthassunk össze, az év elején felmértük a fogyatlékkal élők pszicho – motorikus és mozgás – koordinációs képességeit így ennek alapján a tevékenységeinket egyénekre szabottan állíthattuk össze.
A fejlesztést főként a
karkötők, nyakláncok és fülbevalók készítése révén láttuk leginkább megvalósíthatónak, mely során lépésről lépésre alakítottuk a finom – motorikus, szem – kéz koordinációs, koncentrációs és egyéb képességeket. Egésszen a közelmúltig egy – egy karkötő vagy nyaklánc elkészítése kb. egy – másfél órát vett igénybe, így egy találkozó során egy személy csak egy, legfeljebb két munkát készített el. Az ősz során jutottunk el arra a szintre, hogy képesek legyenek hosszabb ideig folyamatosan dolgozva, egymás után több munkát is elkészíteni.

A gyöngyfűzésen kívül gipszből gyertyatartókat öntöttük és díszítettük ki, képeslapokat készítettünk, agyagoztunk és gyúrmáztunk.

Megünnepeltük a születés és névnapokat, az önkéntesekkel együtt kirándultunk. Voltunk a szovátai Medve tónál, a görgényszentimrei és marosvécsi várnál és a Kerek – erdőn.