2016-tól / Székelyudvarhely és környéke

Diakonia Keresztyén Alapítvány Székelyudvarhelyi Fiókszervezete

A Diakonia Keresztyén Alapítvány Székelyudvarhelyi Fiókszervezete 2016 januárjában kezdte el tevékenységét az otthoni szociális idősgondozás területén, Székelyudvarhelyen és a környéki falvakban.

munkatárs
település
évi megsegített személy
Székelyudvarhely és környéke

Óvjuk az Életet.

Munkatársaink és önkénteseink szívvel-lélekkel azon dolgoznak, hogy az időskort ne teherként éljék meg, hanem meglássák benne az apró örömöket, és minden nap értékes legyen a gondozottjainknak. Rendezvények alkalmával csapatunk bővül a Református Kollégium 5-6 diákjával, akik szabadidejükben szívesen dolgoznak velünk együtt.

Két munkaponton vagyunk jelen, Bögözben és Székelykeresztúron, illetve 5 települést ölelünk fel: Székelyudvarhely, Felsőboldogfalva, Bögöz, Székelykeresztúr, Héjjasfalva.

Direkt szolgáltatásunkban részesülők száma évente 60-70 személy, közvetett ellátásban 30-40 személy részesül, mely magába foglalja a hozzátartozókat is. 

 

Rólunk


Alapítványunk 2016 januárjában kezdte el tevékenységét az otthoni szociális idősgondozás területén, Székelyudvarhelyen, egy idősgondozó és egy szociális munkással.

Az évek folyamán a helyi igényeket kielégítve az otthongondozó szolgálat Héjjasfalva településen működik, öt idősgondozóval és egy szociális munkással. Később sikerült bővíteni úgy a munkatársak, mint a megsegíett települések számát.

Az otthoni szociális gondozás mellett elindultak az idősklub-tevékenységek, a segédeszköz-kölcsönzés, kisebb-nagyobb rendezvények az idősek számára a Székelyudvarhelyi Református Kollégium diákjainak bevonásával.

Szolgáltatásaink


Boldog az, aki törődik a nyomorulttal; a veszedelem napján megmenti azt az ÚR.

Zsolt 41,2

A Székelyudvarhelyi Diakonia munkatársai


A Székelyudvarhelyi Diakonia hírei