2001-től / Kolozs megye

Diakonia Keresztyén Alapítvány Kolozsvári Fiókszervezete

A Diakonia Keresztyén Alapítvány Kolozsvári Fiókszervezete 2001-ben jött létre, és általa alakult a többi fiókszervezet. Jelenleg több programot is működtetünk: otthoni beteggondozás idősek számára, Granny program, gyerekprogramok.

település
munkatárs
havi megsegített személy
Kolozsvár és környéke

Óvjuk az Életet.

Évente 1005 személyt érünk el az otthoni beteggondozó szolgáltatásainkkal, 143-at a Granny programban, 400 gyermeket látunk el a gyermekprogramokban.

Összesen 27 településen tevékenykedünk, ezen kívül 7 munkaponttal rendelkezünk Kolozsváron, Désen, Boncidán, Szentlászlón, Magyarlónán, Bánffyhunyadon és Váralmáson.

Fiókszervezetünk sajátossága a szakmailag rendkívül nehéz és emberileg nagyon terhelő palliatív ellátás, ez a végső stádiumban levő betegeknek szól, akiket klinikai ajánlások alapján látunk el szakorvosi utasításra. Évente 176 beteg szorul a segítségünkre.

Rólunk


A Diakonia Keresztyén Alapítvány Kolozsvári Fiókszervezete (tulajdonképpen az Anyaalapítvány) 2001-ben alakult, és lassanként általa alakult a többi fiókszervezet.

Jelenleg több programot működtetünk, ide tartozik az otthoni beteggondozás, melynek része az egészségügyi, a szociális és a palliatív otthoni beteggondozás, amelyek a magas függőségi fokú időseket célozzák meg. Ehhez kapcsolódik az otthoni beteggondozással társított Granny program, amely az alacsonyabb függőségi fokú időseket segíti. A kolozsvári és mérai idősotthonok 20, illetve 29 hellyel rendelkeznek.

Gyermekprogramokat is működtetünk három megyében: Kolozs, Bihar és Szilágy megyékben. A gyermekprogram keretében 400 gyermek naponta kap meleg ételt, oktatási támogatást és nevelést naponta, Erdély-szerte.

Szolgáltatásaink


Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.

Példabeszédek 17,17

A Kolozsvári Diakonia munkatársai


A Kolozsvári Diakonia hírei