2005-től / Maros megye

Diakonia Keresztyén Alapítvány Marosvásárhelyi Fiókszervezete

A Diakonia Keresztyén Alapítvány Marosvásárhelyi Fiókszervezete 2005-től végzi az idősek, a betegek, a rászorulók gondozását és ellátását Maros megye számos településén. Egyházi életünknek és missziói munkánknak elengedhetetlen része, hogy jót cselekedjünk felebarátunkkal.

munkatárs
település
évi megsegített személy
Marosvásárhely és környéke

Óvjuk az Életet.

Összesen 49 ember teszi jobbá és könnyebbé az idősek mindennapjait, melyből 22 személy önkéntesként dolgozik, és 27 személynek ez a hivatása.  A marosvásárhelyi központon kívül ma már tizenkét munkaponton működünk: Pókában, Nagyernyében, Backamadarason, Nyárádgálfalván, Mezőpanitban, Marosszentannán, Nagysármáson, Mezőmadarason, Gegesben, Maroskeresztúron, Nyárádszeredában és Erdőszentgyörgyön is, valamint 52 településen vagyunk jelen.

Ápolóink és asszisztenseink hetente közel 600 gondozottat látogatnak meg. 

Rólunk


A Diakonia Keresztyén Alapítvány Marosvásárhelyi Fiókszervezete 2005-től végzi Maros megye számos településén az idősek, a betegek, a rászorulók gondozását és ellátását, ez egyházi életünknek és missziói munkánknak elengedhetetlen része.

A munkapontok évről-évre gyarapodtak, így az alapítás óta a marosvásárhelyi központon kívül ma már tizenkét munkapont működik: Pókában, Nagyernyében, Backamadarason, Nyárádgálfalván, Mezőpanitban, Marosszentannán, Nagysármáson, Mezőmadarason, Gegesben, Maroskeresztúron, Nyárádszeredában és Erdőszentgyörgyön is.

Meggyőződésünk, hogy idős betegeinknek a szakmai, egészségügyi ellátáson kívül nagy szükségük van a lelkigondozásra is, hisz nagyrészük egyedül, vagy idős élettársával él együtt.

Szolgáltatásaink


Vígasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat, a miképen cselekeszitek is.

I Thessz 5,11

A Marosvásárhelyi Diakonia munkatársai


A Marosvásárhelyi Diakonia hírei