2013-tól / Bihar megye

Diakonia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókszervezete

Alapítványunk 2013 márciusában kezdte meg működését Nagyváradon, majd terjeszkedett mind földrajzilag, mind a programok számát tekintve. Fiókszervezetünk célja, hogy az idősek a saját, megszokott otthonuk kényelmében, minél nagyobb biztonságban és méltósággal, minél jobb életminőségben töltsék napjaikat.

munkatárs
település
évi megsegített személy
Nagyvárad és környéke

Óvjuk az Életet.

Otthoni idősgondozó szolgálat működik Nagyváradon, Élesden, Diószegen, Perecsenben. A munkatársak szakértelemmel és gondoskodással fordulnak lakóink felé, akik között találunk önálló életvitelt folytató, társaságot kereső és önálló életvitelben akadályozott időseket is. Otthonunkban mindannyian biztonságos közösségre és állapotuknak megfelelő ellátásra találnak. A gyerekprogramok keretén belül, iskola utáni foglalkozásokon 12 gyermek kap napi meleg ebédet.

Munkatársaink közreműködésével több fogyatékkal élő fiatal is munkát talált a Méhecske Műhely által működtetett integrációs folyamat részeként. És épp ez a lényeg, hogy ezen a munkahelyen szakmát tanulhatnak, megértő, segítő közegben fejlődhetnek, gyakorolhatják a felelősségvállalást és a munkahelyi közegbe való beilleszkedést, és kapuk nyílnak meg előttük.

Rólunk


A Diakonia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókszervezete 2013 márciusában kezdte meg működését Nagyváradon, majd terjeszkedett mind földrajzilag, mind a programok számát tekintve. Jelenleg már négy nagy területen nyújtunk szociális szolgáltatást, öt településen és két megyében.

Keresztyén értékrend szerint végezzük szolgálatunkat, non profit intézményként segítünk a hozzánk fordulóknak és hozzátartozóiknak. Szolgálataink, szociális programjaink akkreditáltak, a minőségi és a törvényi követelményeknek megfelelően. Az otthongondozói szolgálatot szakképzett munkatársaink végzik, szem előtt tartva az idősek szükségleteit.

Olyan, 65. életévüket betöltött idősek jogosultak a felvételre, akik egyedül már nem képesek ellátni magukat, családjuk nem tud akkora mértékben segíteni, amekkorában szükség lenne rá, vagy egyedül élnek, és nincs semmilyen támaszuk. Működtetünk idősotthont Félegyházán, mely állandó felügyeletet biztosít a lakóknak. Legújabb Szociális Gyerekprogramunk, a hátrányos helyzetben lévő családokból származó gyermekek iskolai tanulmányainak elősegítése, valamint a Méhecske Védett Műhely 2016-ban indult el, melynek célja, hogy a varróműhelyben fogyatékkal élőknek teremtsen munkahelyet és az elkészített termékek értékesítéséből biztosítsa ezek fennmaradását

Szolgáltatásaink


Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.

Róma 12,10

A Nagyváradi Diakonia munkatársai


Szűcs Ibolya

Idősgondozó

Bernat Annamária

Idősgondozó

Tanc Anikó

Idősgondozó

Gáspár Erzsébet

Idősgondozó

Bonczidai Xénia

Ápoló, idősgondozó

Dudás Ottília

Idősgondozó

Gorobics Erzsébet

Idősgondozó

Kiss Szidónia

Idősgondozó

Zefer Andrea

Szociális munkás, szolgálatvezető

Mihucz Károly

Szociális munkás, idősgondozó

Sârbu Lőrincz Andrea Ingrid

Projektvezető

Dénes Éva

Ügyvezető igazgató

A Nagyváradi Diakonia hírei