header_top_ro
 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Proiectul „Creativitate şi culoare”

logo_sanatateDin 1 decembrie 2010 am beneficat de o finanţare din partea Mol Romania şi Fundaţia Pentru Comunitate – Program pentru Sănătatea Copiilor – 2010 pe o perioadă de 9 luni. Proiectul de Artterapie „Creativitate şi culoare” are ca scop ajutarea integrării în societate a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani cu dizabilităţi motrice prin metode de Artterapie. Programul are ca scop ajutarea integrarării sociale şi dezvoltarea capacităţilor proprii în vederea reducererea izolării, şi recunoaşterea capacităţilor propri a copiilor cu dizabilităţi motrice, care astfel vor avea şanse mai mari de a se integra în comunitatea din care provin.

 

DSCN0793

Activitatea sa desfăşurat în perioada ianuarie – octombrie 2011, pe o perioadă de 9 luni, cu o regularitate săptămânală. Obiectivul acestor activităţi este să ajutăm autoexprimarea, creativitatea, încrederea în sine, comunicarea şi reducerea izolării. Dorim să includem şi o activitate de înnot organizată săptămânal cu ajutorul unui kinetoterapeut/ instructor de înnot pentru dezvoltarea capacităţilor motrice, coordonarea mişcărilor şi cunoaşterea schemei corporale.

 

Acest proiect va fi realizat prin implicarea unor specialişti cu experienţă, astfel echipa multidisciplinară va avea o perspecitvă mai largă şi, va putea observa şi ajuta la nevoie, în mai multe domenii şi nivele din viaţa copiilor în mod complex: ex.nivel emoţional, nivel comunicativ, nivel familial, nivel comportamental, etc.

 

Marţi, în data de 31 Mai de la ora 16 a avut loc o zi tematică a proiectului de Artterapie „Creativitate şi Culoare” la adresa din Reghin, str Iernuţeni nr. 35. La program au participat  elevii Gimnaziului Florea Bogdan şi Augustin Maior din Municipiu. În cadrul acesteia au fost prezentate lucrările realizate de copii cu dizabilităţi în cadrul proiectului de Artterapie „Creativitate şi Culoare”, precum şi un program şi jocuri comune, menite să faciliteze interacţiunile între copii cu deficienţe şi cei din şcolile normale. Astfel am dorit să facilităm socializarea copiilor cu deficienţe, cresterea toleranţei şi schimbarea mentalităţii anturajului privind capacitatea persoanei cu dizabilitate motrică.

 

Relatări despre eveniment se găsesc la următoarele adrese:

 

Jurnalul televiziuni locale DAReghin TV

 

Emisiunea Hitélet a televiziuni Erdély TV