header_top_hu 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Színvilág és kreativítás

logo_gyermekgyogyito

Sikeres pályázást követően December elsejével kezdetét vette a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány Gyerekgyógyító programja által támogatott „Színvilág és Kreativítás” című művészetterápiás felzárkóztató programunk. A projekt mozgássérültséggel élő 5 – 14 éves gyerekek számára nyújt művészetterápiás foglalkozásokat. A tevékenységek nyitottak az autizmussal, hiperaktivitással és Down korral élő gyerekek előtt is.

 

A saját élményű foglalkozások a résztvevő gyerekek számára segítséget nyújthatnak képességeik felfedezésében, fejlődésében, önbecsülésük és önértékelésük megerősítésében, és a közösséghez tartozás élményének megélésében.DSCN0793

 

A foglalkozásokat pszichológus, pszichopedagógus, kinetoterapeuta és szociális munkásokból álló team vezeti.

A művészetterápiás tevékenységekre kilenc hónapon át, heti rendszerességgel kerül sor. A program havi egy alkalommal fizioterápiás rehabilitációs foglalkozással egészül ki a helyi uszodában.

 

A gyerekprogrammal egy időben, külön térben, a szülők és hozzátartozók csoportfoglalkozásokon vehetnek részt. Ez önsegítő csoportként működik, ahol jelen van pszichodramatikus szociális munkásunk, esetenként pszichológus és mentálhigiénés szakember.

 

 

 


3. oldal / 3