2006-tól / Szászrégen és környéke

Diakonia Keresztyén Alapítvány Szászrégeni Fiókszervezete

A Diakonia Keresztyén Alapítvány Szászrégeni Fiókszervezetének működése 2006 márciusában indult otthoni betegellátással Szászrégenben és környékén. Fő tevékenységünk az otthoni beteggondozó szolgálat, amelynek központi célja a beteg, idős, rászoruló személyek testi, lelki és szociális jóllétének támogatása.

munkatárs
település
évi megsegített személy
Szászrégen és környéke

Óvjuk az Életet.

Jelenleg harmincegy munkatárssal dolgozunk együtt, huszonötön az otthoni beteggondozásban tevékenykednek, haton a műhelyekben. 9 munkaponton vagyunk jelen, összesen 42 települést fedünk le.  

Évente közel 1000 ellátottunk részesül otthoni beteggondozásban, 35 000 látogatást és 140 000 egyéb fontos szolgáltatást nyújtunk, mint például katéter felhelyezése, vérvétel, pelenkázás, alapápolás, segítő beszélgetések.

Rólunk


Alapítványunk 2006 márciusában kezdte el az otthoni betegellátást Szászrégenben és környékén. Fő tevékenységünk az otthoni beteggondozó szolgálat (OBG), amelynek központi célja a beteg, idős, rászoruló személyek testi, lelki és szociális jóllétének támogatása. Ezáltal hozzájárulunk ahhoz, hogy a beteg saját otthonában részesülhessen megfelelő egészségügyi és szociális ellátásban, elkerülve az intézményesítést. Az idős betegek ellátása mellett külön figyelmet fordítunk a hozzátartozók támogatására.

2017-től működik két szociálisvállalkozás-szerű projektünk, amelyek célja az intellektuális képességzavarral vagy más rendellenességgel rendelkező személyek integrálása és munkahely biztosítása. Az első projekt az ÚJ ESÉLY MŰHELYünk, ahol különböző adományokból származó használt ruha válogatása és értékesítése zajlik, míg a második a SZÍNFOLT VARRÓ MŰHELY, ahol rendelésre készítünk függönyöket, táskákat, hátizsákokat.

Szolgáltatásaink


Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok.

I Péter 5,7

A Szászrégeni Diakonia munkatársai


A Szászrégeni Diakonia hírei


No posts