2002-től / Kovászna megye

Diakonia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókszervezete

2002-ben hozta létre a Diakonia Keresztény Alapítvány első fiókszervezetét Sepsiszentgyörgyön. Ekkor a régióban elsőként elkezdtük a szocio-medikális otthoni idős- és beteggondozást, emellett pedig sor került a fogyatékkal élők megsegítésére és gyermekprogramok szervezésére.

önkéntes
alkalmazott
havi megsegített személy
Sepsiszentgyörgy és környéke

Óvjuk az Életet.

Otthoni gondozó szolgálatunkkal és szakápolói segítségnyújtásunkkal napi rendszerességgel jelen vagyunk Kovászna megye 42 falujában és 3 városban, 22 munkaponton keresztül, az idős vagy beteg embertársunk szüksége szerint végezzük a kért szakápolást. 34 szakember végezi terepen ezt az átfogó szociális ellátást, havonta átlagosan 800 idős és beteg rászorulón segítve. 

Tájékoztató és Támogatóközpontunk havonta átlagosan 50 nyugdíjast, vagy érintett hozzátartozót szólít meg az alábbi tevékenységeket működtetése által: Nyugdíjas klub Sepsiszentgyörgyön és Baróton, Gyászfeldolgozó csoportfoglalkozások, Alzheimer Café, Idősek digitális készségeinek fejlesztése. A Szociálügyi Minisztérium támogatásával létrehoztunk egy új szolgálatot, amelynek keretében a községben élő nyugdíjasok számára szervezünk szabadidős programokat, melyen havonta 55 nyugdíjas vesz részt.

Rólunk


2002-ben a Diakonia Keresztyén Alapítvány létrehozta első fiókszervezetét Sepsiszentgyörgyön. Ekkor a régióban elsőként elkezdtük a szocio-medikális otthoni idős- és beteggondozást.

Ezt követte ennek kiterjesztése a megye területére, illetve új programágazatok megalakulása az Idősgondozás mellett: fogyatékkal élők megsegítése és gyermekprogramok szervezése.

Az Idősgondozó Ágazat is folyamatosan fejlődött, a szükséget látva hoztuk létre az otthongondozás mellett szociális mosodát, a segédeszközkölcsönzőt, valamint külön is licenszezett szolgálatként a Tájékoztató és Támogatóközpontot, a Málnási Közösségi támogatószolgálatot.

Szolgálatunkat nagymértékben kiegészíti a 2023 őszére tervezett rezidenciális típusú elllátás megnyitása, a Szilvási Carola Szeretetotthon.

Szolgáltatásaink


Idősgondozó ágazat


Gyermekjóléti és családsegítő ágazat


Fogyatékkal élőket támogató programágazat – Írisz Ház

A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.

Zsidók 13,16

A Sepsiszentgyörgyi Diakonia munkatársai


A Sepsiszentgyörgyi Diakonia hírei