Din 2002 / Județul Covasna

Fundația Creștină Diakonia – Filiala Sfântu Gheorghe

În anul 2002, Fundația Creștină Diakonia și-a înființat prima filială la Sfântu Gheorghe. Am fost primii din regiune care au început să ofere îngrijire socio-medicală la domiciliu pentru bătrâni și bolnavi și am început, de asemenea, să ajutăm persoanele cu dizabilități și să organizăm programe pentru copii.

voluntari
angajați
persoane asistate pe lună
Sfântu Gheorghe și împrejurimi

Protejăm viața

Prin serviciul nostru de îngrijire la domiciliu și asistență medicală profesionistă, suntem prezenți zilnic în 42 de sate și 3 orașe din județul Covasna, prin 22 de puncte de lucru, asigurând îngrijirea profesională de care are nevoie o persoană vârstnică sau bolnavă. 34 de profesioniști asigură această asistență socială cuprinzătoare pe teren, ajutând în medie 800 de persoane în vârstă și bolnave în nevoie în fiecare lună.

Centrul nostru de informare și sprijin ajunge la o medie de 50 de pensionari sau rude afectate pe lună prin următoarele activități: Clubul Seniorilor din Sfântu Gheorghe și Barot, Grupuri de sprijin pentru suferință, Cafeneaua Alzheimer, Dezvoltarea abilităților digitale pentru persoanele în vârstă. Cu sprijinul Ministerului Afacerilor Sociale, am înființat un nou serviciu de organizare a activităților de petrecere a timpului liber pentru pensionarii din municipiu, la care participă 55 de pensionari în fiecare lună.

Despre noi


În 2002, Fundația Creștină Diakonia a înființat prima filială la Sfântu Gheorghe. La acea vreme, am fost primii din regiune care au început să ofere îngrijire socio-medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă și bolnave.

Aceasta a fost urmată de extinderea acestui program la nivelul județului și de crearea unor noi domenii de program în plus față de Time Care: asistență pentru persoanele cu dizabilități și programe pentru copii.

Filiala de îngrijire a timpului a continuat, de asemenea, să se dezvolte și, ca răspuns la nevoi, am creat o spălătorie socială, un serviciu de închiriere de echipamente asistive, un centru de informare și sprijin și un serviciu de sprijin pentru comunitatea malteză, toate acestea fiind servicii autorizate separat.

Serviciile noastre vor fi mult completate de deschiderea Căminului caritabil Szilvási Carola, un centru de îngrijire de tip rezidențial, planificat pentru toamna anului 2023.

Serviciile noastre


Sectorul de îngrijire a vârstnicilor


Sectorul de asistență socială pentru copii și sprijin familial


Sectorul de sprijin pentru persoanele cu dizabilități – Iris House

Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

Evrei 13,16

A Sepsiszentgyörgyi Diakonia munkatársai


Sfântu Gheorghe Știri