Serviciul de Caritate al Eparhiei Reformate din Transilvania

Fundația Creștină Diakonia

De mai bine de zece ani, acesta deservește persoanele aflate în dificultate în 62 puncte de lucru din zece regiuni ale țării.

Misiune

Împreună pentru viață

„Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii.” (Mt7,12)

diakonia-bg-09

„Acordarea de asistență tuturor celor aflați în nevoie, indiferent de naționalitate, religie, etnie, sex sau apartenență politică.”

Scopul Fundației Diakonia

Acordarea de asistență într-un mod uman și profesionist tuturor celor aflați în nevoie


Scopul organizației noastre este de a-i ajuta pe toți cei aflați în nevoie într-un mod uman și profesionist,în conformitate cu spiritul Bisericii Reformate din România.

Scopul nostru este acțiunea, motto-ul nostru: „Fă bine, numai bine, nimic altceva, numai bine, și fă-o bine, numai bine, nimic altceva, numai bine”, sau „Salus aegroti suprema lex” – „Legea noastră supremă este să-i ajutăm pe cei care au nevoie” (Hipocrate), respectând în același timp principiul „Primum non nocere”, sau „Nu face rău înainte de orice altceva” (Hipocrate).

Serviciile noastre


Printre altele, serviciile noastre se concentrează în principal pe îngrijirea generației mai în vârstă (îngrijire medicală, îngrijiri paliative, gestionarea căminelor pentru vârstnici), precum și a copiilor defavorizați, a persoanelor cu dizabilități, precum și pe utilizarea spălătoriilor sociale și împrumutul de echipamente medicale pentru persoanele aflate în nevoie.

oregek apolasa otthon
Asistență medicală și socială la domiciliul persoanelor aflate în dificultate
palliativ ellatas erdely
Îngrijirea paliativă (terminală) la domiciliu
idosok ottonha erdely
Cămin de bătrâni
after school programok
After school pentru copii defavorizați pentru a preveni abandonul școlar

nagyi program
Granny / Programul bunicilor
orvosi eszokozok kolcsonzese erdely
Program de distribuție pentru dispozitive medicale
onktenes programok
Program de voluntariat
fogyatekos programok
Programul de reintegrare a adulților cu handicap

szocialis mosoda
Spălătorie socială
ukran menekultek
Sprijinirea refugiaților ucraineni cu informații, îndrumare, sprijin psihologic, mese calde, pachete cu alimente reci, cazare, transport și livrare de numerar.
Fundația Creștină Diakonia

Sucursale


Fundația Creștină Diakonia are în prezent 9 filiale, care au fost înființate neîntrerupt din 2010 în Cluj Napoca, Târgu Mureș, Sasră, Sfântu Gheorghe, Oradea, Brașov, Odorheiu Secuiesc, Zilâh și Satu Mare.

Punct de lucru
angajați
locație
în nevoie

Știri


Parteneri / Sponsori