Tájékoztató és támogató nappali központ

Aktív nyugdíjasok, beteget gondozó hozzátartozók, szerettüket elveszített gyászolók számára elindított támogatóközpontunk havonta átlagosan 50 nyugdíjast, vagy érintett hozzátartozót segít.

A sepsiszentgyörgyi tájékoztató és támogató nappali központ telefonszáma

+40 731 025 903

sepsiszentgyorgy diakonia

Aktív nyugdíjasok, beteget gondozó hozzátartozók, szerettüket elveszített gyászolók számára elindított támogatóközpontunk havonta átlagosan 50 nyugdíjast, vagy érintett hozzátartozót segít, és az alább tevékenységeket végzi:

– Nyugdíjas klub Sepsiszentgyörgyön és Baróton, amelyek hozzásegítenek, hogy az elszigetelődéstől megvédjük az idős személyeket, és olyan programokat szervezzünk, amelyek enyhítik az egyedüllét és a magány érzését, segítséget nyújt a társas kapcsolatok ápolásában és a tartalmas (hasznos) időtöltésben.

Gyászfeldolgozó csoportfoglalkozások – szeretteiket elveszített személyek részére, amelynek célja egy olyan biztonságos légkört teremteni, ahol sorstársakkal van lehetőség találkozni, akik hasonló érzéseket élnek meg.

– Alzheimer Café – a demencia különböző formáival küzdők, gondozóik és családtagjaik számára, havonta egyszer megrendezésre kerülő találkozókat tartunk Sepsiszentgyörgyön és Baróton, ahol szakembereink és meghívottak segítenek a betegség miatti elbizonytalanodásban vagy a betegséggel való együttélésben a családoknak, érdeklődőknek.

– Idősek digitális készségeinek fejlesztése, az internet és online rendszerekben való eligazodás megtanítása, saját szükségeik érdekében: kommunikáció, időpontok foglalása, online kifizetések témakörében.

Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok.

I Péter 5,7