Sepsiszentgyörgyi otthoni gondozó szolgálat

Szolgálatunkkal szeretnénk méltó ápolásban és egészségügyi gondozásban részesíteni idősödő embertársainkat vagy a betegséggel küszködőket.

A sepsiszentgyörgyi otthoni gondozó szolgálat telefonszámai

sepsiszentgyorgy diakonia

Fiókszervezetünk megalakulásakor elkezdett és legmeghatározóbb tevékenységünk az otthoni gondozó szolgálat, melynek keretében idős, krónikus beteg, ágyhoz kötött, vagy mozgásában korlátozott, szakápolásra szoruló személyeknek nyújtunk segítséget felekezetre, nemre, nemzetiségre való tekintet nélkül. 

Otthoni látogatásainkkal és szakápolói segítségnyújtásunkkal napi rendszerességgel jelen voltunk Kovászna megye 42 falujában és 3 városban, 22 munkaponton keresztül, az idős vagy beteg embertársunk szüksége szerint végezzük a kért szakápolást.

Szolgálatunkkal szeretnénk méltó ápolásban és egészségügyi gondozásban részesíteni idősödő embertársainkat vagy a betegséggel küszködőket.

sepsiszentgyorgy diakonia

23 szolgálati autó segítségével 34 szakember végzi terepen ezt az átfogó szociális ellátást Kovászna megyében, havonta átlagosan 800 idős és beteg rászorulón segítve.

A segítségnyújtást az ápolást igénylő személy, vagy annak hozzátartozói kérhetik a településeket ellátó ápolóktól, asszisztensektől.

Az otthoni gondozás feltételeiről a munkatársaink tájékoztatták az igénylőt, felmérték fizikai és egészségügyi állapotát, megállapodásban, szerződésben rögzítették a segítségnyújtás mibenlétét, és elvégezték a szakápolást vagy kezelést, az egyéni ápolási terv alapján, a beteg családorvosának vagy a szakorvosnak véleményét is figyelembe véve.

A szolgálathoz tartozó kisjövedelmű idősek és betegek számára biztosítottunk nedvszívót, pelenkát, tisztító- és tisztálkodószereket, esetenként ágyneműt, fehérneműt.

A szolgálatot segédeszköz-kölcsönzés és szociális mosodai segítségnyújtás is kiegészíti.

Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok.

I Péter 5,7