header_top_en
 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
ClubPensionari
Clubul pentru pensionari

Într-o societate în care numărul persoanelor vârstnice este în creştere, îmbătrânirea activă este esenţială pentru a menţine solidaritatea dintre generaţii.
Fundația noastră ca organizație care se ocupă de persoanele în vârstă, credem că avem obligația să ne ocupăm și de persoanele active, de pensionari ₋ să îi protejăm de autoizolare ₋ să îi acordăm și lor atenție.
Scopul nostru fiind creșterea calității vieții prin a oferii și a amenaja un spațiu pentru petrecerea în mod activ şi plăcut a timpului liber, unde pot organiza diverse întâlniri, pot socializa, au ocazia să practice diferite activități și pot juca jocuri sociale interactive.
Acest club l-am înființat în orașele Baraolt și Sfântu Gheorghe. Avem întâlniri săptămânale, în fiecare marți (la Baraolt) și joi (la Sf. Gheorghe), iar durata acestora este 120-150 de minute.

Domenii de activități:
  • consiliere socială și psihologică
  • activități de socializare (jocuri sociale)
  • activități gospodărești (prepararea de paste, coacerea, și gătitul)
  • activități cultural-artistice: vizionarea muzeelor
  • activități recreative: vizionare de filme (chiar și cu deplasare la cinema), excursii
  • ergoterapie – terapie ocupațională (atelier de lucru manual, confecționat obiecte de decor, tricotat)
  • discuții tematice
  • prezentări (pe teme culturale, de sănătate, religioase sau alte teme de interes pentru vârstnici)

Clubul pensionarilor - cu serviciile oferite și cu activitățile menționate - facilitează reîntegrarea și reactivarea socială a persoanelor vârstnice cu tendințe de autoizolare. Acest program vine în sprijinul pensionarilor și a vârstnicilor prin creșterea confortului psihic, prin implicarea în activități ce au caracter recreativ și socio-cultural, precum și prin dezvoltarea unei atitudini de intrajutorare între semeni. Poate influența persoanele inactive să revină în activitate și persoanele retrase spre relații sociale.

Mai jos va prezentam un video si spicuri dintre fotografiile noastre: