header_top_hu 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Nyugdíjas klub
Nyugdíjas klub

Egy olyan társadalomban ahol az elöregedés növekedésben van, a generációk közötti kölcsönös együttérzés fenntartásához szükséges, elengedhetetlen az aktív idősödés segítése.
Alapítványunk, mint idősekkel foglalkozó intézmény feladatának tartja, hogy a még aktív életet élő nyugdíjasokkal is foglalkozzon ₋ az elszigetelődéstől megvédje, ₋ rájuk is figyeljen.
Célunk az életminőség javítása, olyan helységet biztosítani és berendezni, ahol lehetőségük van az aktív és kellemes szabadidőtöltésre, a különböző tevékenységek elvégzésére, a találkozásokra és a szocializációt fejlesztő interaktív játékok gyakorlására.
Két idős klubot hoztunk létre, Baróton és Sepsiszentgyörgyön. A találkozásokra hetente egyszer kerül sor kedden (Baróton) és csütörtökön (Sepsiszentgyörgyön), melyeknek időtartama 120-150 perc.

Tevékenységi területek:
  • szociális és psichológiai tanácsadás
  • társas kapcsolatok fejlesztése (szocializációt fejlesztő játékok – társasjátékok)
  • háztartási tevékenységek (házi laska készítés, kürtőskalács sütés és főzés)
  • kulturális és művészeti tevékenységek (múzeumlátogatás)
  • szabadidős tevékenységek (filmnézés, kerti party, kirándulás)
  • foglalkozási terápia (kézi munka, dísztárgyak készítése, színezés stb.),
  • tematikus beszélgetések
  • előadások (kulturális, irodalmi, vallási, egészségügyi témákban)

Nyugdíjas klubjaink – a fent említett szolgáltatások és tevékenységi területekkel – megkönnyíti az idősek ₋ akik hajlamosak a befelefordulásra ₋ reintegrációját és társadalmi újraaktiválódását. Programunk az idős korosztály, a nyugdíjasok segítségére igyekszik a lelki egyensúly növelésével, a szabadidős és szocio₋kulturális tevékenységekbe való bevonással valamint az egymást segítő magatartásnak a megtapasztaltatásával. A tehetelenségből az aktivitásba és a befele fordulásból a szociális kapcsolatok felé tudja fordítani az idős korosztályt.

Alább megosztung egy videót és pár fényképet magunkról: