header_top_ro
 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Facebook Donatii / Adományok / Donations / Spende

2%


Kérjük támogasson az adója 3.5%-val ebben az évben is ! Köszönjük. / Vă rugăm să ne sprijiniți cu 3.5% din impozit și în acest an! Vă mulțumim.

2%


Kérjük támogasson az adója 2%-val 2017-ben ! Köszönjük. / Vă rugăm să ne sprijiniți cu 2% din impozit și în anul 2017! Vă mulțumim.
Éves jelentés 2016


Kattints ide a 2016-os éves jelentés megtekintéséhez

Bethlen Gábor


LOGO_BGA
Lezárult a “Háromszéket átfogó idős-, fogyatékkal élő-, és gyermekeket segítő szociális programjaink fenntartása” című meghívásos pályázatunk, amelyet a 2016.03.01. - 2017.02.28. közötti időszakban a Bethlen Gábor Alap 1.100.000 Ft összeggel támogatott (15.621 lej). Alapítványunk három célcsoport megsegítése érdekében (idősek, fogyatékkal élők és gyermekek), egész Kovászna megyére kiterjedő szociális segítőszolgálatotának zökkenőmentes üzemeltetése, irodaépületeink és szociális szolgálatainknak otthont adó helységeink közüzemi díjainak (világítás, gázfűtés) kifizetésére fordította a támogatási összeget. Összességében 96 alkalmazott szakember dolgozik a két telephelyen (Gyár utca 41 szám és Gyöngyvirág utca 5 szám), az irodaközpontokban zajló, illetve onnan koordonált tevékenységekben, ahol irodákat, nappali foglalkoztatót, raktározási termeket, ügyfélfogadót, munkaterápiás műhelyeket, gyűléstermeket működtetünk. A támogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szociális tevékenységeinknek megteremtsük a stabil működési hátteret. Ezek eredményeképpen a havonta 950 időst ellátó szolgálatunk koordinációs központjának, a havonta 250 gyermekeket ellátó afterschool programunk koordinációs irodájának és a havonta 40 fogyatákkal élő fiatalt segítő nappali foglalkoztatónk épületének fűtése és világítása részben biztosított volt a kapott támogatásból. Hálásan köszönjük a támogatást!


Bethlen Gábor


LOGO_BGA
Lezárult a Bethlen Gábor Alap által nyújtott, 2016-os évre megítélt 70,643.59 lejes rendkívüli támogatás felhasználási ideje. Ez a segítség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csökkentett állami fenntartásunk dacára, az önkormányzatok, megyei tanács és betegeink, külföldi támogatóink rendszeres támogatása mellett fennmaradhatott az otthoni idős és betegápolói szolgálatunk, működhetett a fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató programágazatunk. Hálásan köszönjük!

Féléves beszámoló


A féléves beszámolónkat letöltheti itt.2%


Kérjük támogasson az adója 2%-val! Köszönjük. / Vă rugăm să ne sprijiniți cu 2% din impozit! Vă mulțumim.BGA


LOGO_BGA Az időseket, fogyatékkal élőket és gyermekeket támogató, átfogó szolciális programjainknak működését Kovászna megyében támogatta a Bethlen Gábor Alap 15.376,86 lejjel a 2015 – ös évben. Ezt az összeget a sepsiszengyörgy Irisz Ház Fogyatékkal élők nappali központjának, valamint az otthoni Beteggondozó Szolgálat Gyár utcai koordinációs irodaépületének fűtési és áramszolgáltatói költségeire fordítottuk.
Támogatási szerződés azonosítója: BGA/5700/2015


Nyugdíjasok klubja Sepsiszentgyörgyön


A Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja a Sepsiszentgyörgy Belvárosi Református Egyházközséggel közösen szervezi meg hetente a nyugdíjasok klubját. A templom alagsorában lévő kényelmes, konyhával felszerelt gyülekezeti teremben minden csütörtökön együtt vannak a találkozásra, kikapcsolódásra, közös tevékenységekre nyitott nyugdíjasok.
Az Alapítvény biztosítja hetente a tevékenységet vezető szakembereket Dénes Kinga pszihológus és Dicu Ramóna szociális munkás személyében. A Nyugisok(k) – kör immár egyéves. Az adventre való készülődésükön nagyon kreatívak voltak. A díszek készítésében az Alapítvény munkatársai, a gyertyaöntésnél Mátyás Judit angyalosi tiszteletesasszony volt segítségükre.


2015.09.16-17 Marosvásárhely - Erdélyi Szociális Szervezetek Föderációja / Tg. Mures - Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania


Az utóbbi évben résztvettünk egy együttmunkálkodási folyamatban erdélyi civil szervezetekkel, amelynek eredményeként megalakítottuk az Erdélyi Szociális Szervezetek Föderációját. (Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania). Szervezetünk egyike az alapító tagoknak. Website

Pe parcursul anului precedent am participat la o serie de întâlniri cu organizațiile civile din Transilvania, proces care a urmat colaborări și parteneriate între instituțiile noastre. Ca un rezultat concret al acestor întâlniri s-a format Federația ONG-urilor sociale din Transilvania, Organizația noastră fiind una din membrii fondatori. Website

Idősek Világnapja


Idődsödők és segítők közös ünnepe - Sepsiszentgyörgy, Kónya Ádám Művelődési Ház - 2015.10.09, 11 óra.

Tájékoztató


LOGO_ Az Otto Per Mille alapkezelő 20,000 euróval támogatja a központunk építkezési tervét. Köszönjük. - Fondul Otto Per Mile ne sprijină construirea centrului diaconal cu 20,000 euro. Mulțumim. - Otto Per Mille Fund is supporting the plan of our diaconal centre with 20.000 euro. Thank you.

Tájékoztató


LOGO_BGA Az otthoni gondozó szolgálat valamint az Írisz Ház és Boglárka Munkaműhely irodaépületeinek, foglalkoztatóinak közüzemi költségeit (villany és gázfűtés) a 2014 máecius – 2015 február közötti időszakban 14.133,67 lej értékben támogatta a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük a támogatást.

Svájci konfirmandusok őszi önkéntesmunkája időseinknél/ Activitate de voluntariat al unei echipe de tineri din Elvetia /


2014 Október 6 és 9 között, a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány családsegítő programjának vendége volt 34 Bazel-i fiatal konfirmandus csoport és 5 felnőtt kísérőjük. Már a tavaly elkezdődött ez a fajta együttműködés, hiszen 2013-ban 14 fiatal és 4 felnőtt önkénteskedett nálunk (az idén közülük 6 fiatal visszatért) Daniel Frei bazeli lelkész vezetésével. Céljuk az volt, hogy az ottani fiatalok önkéntes munkát végezve megismerkedhessenek a mi országunk helyzetével, betekintést nyerjenek az idős emberek életébe úgy, hogy közben a segítségükre is legyenek olyan feladatok elvégzésében, amelyeket az idősek már képtelenek elvégezni. Kilenc településen, Oltszemen, Kálnokon, Árkoson, Vargyason, Olaszteleken, Pákén, Gelencén, Fotoson és Sepsiszentgyörgyön segítettünk összesen 11 háztartásban idős embereken. A négy nap alatt a gyomtalanítás és udvartakarítás mellett még szükség volt favágásra, farakásra, téli tüzelő behordására, fűnyírásra és kaszálásra, gereblyélésre, száraz ágak vágására, zöldség kiásásra, kukorica kóré aratásra, dió összegyűjtésre, szemét összegyűjtésre sőt néhány házon belüli munkára is sor került, függönyök kimosására, ablakpucolásra, mosogatásra, bútortisztításra és sepregetésre. A program utolsó mozzanataként a svájci csoporttal együtt kiértékelőt tartottunk, amiből szintén azt a következtetést vonhattuk le, hogy sikeres volt ez a négy nap, és mind két fél részéről megfogalmazódott az igény, hogy jövőben is tervezünk hasonló együttműködést

Între 6 și 9 octombrie , Fundația a avut oaspeți - un grup de tineri din Bazel (Elveția). Cele 34 tineri și liderii de grup (5 persoane) au sosit pentru muncă de voluntariat – înfrumusețirea anturajului bătrânilor bolnavi și singuratici. Tinerii voluntari au amenajat curți și grădini, au colectat deșeuri din împrejurimea bătrânilor. Acest proiect a fost organizat în cadrul Programului Centru de informare al Fundației. Pe perioada proiectului am prezentat programele fundației și am vorbit despre voluntariat. Am planificat împreună activitățile și tipurile de lucrări la fiecare bătrân. Ne-am deplasat în patru zile la 9 localități din județul Covasna (Olteni, Calnic, Arcuș, Vârghiș, Tălișoara, Pachia, Ghelința, Fotoș și Sfântu Gheorghe) și am ajutat 11 bătrâni cu lucrări pe care bătrânii nu mai sunt în stare să efectueze în jurul casei și în locuința lor. Următoarele activități au fost efectuate pentru a ajuta persoanele în vârstă: amenajarea curții, tăiat tufișuri și crengi uscate, tăiat lemne de foc, colectarea legumelor din grădină, tăierea cocienilor de porumb, colectarea nucilor. În afara lucrărilor efectuate în curtea și grădina bătrânilor, am mai ajutat și la treburile în interiorul caselor: măturat,curățarea geamurilor, spălarea perdelelor, curățarea mobilei, spălarea veselei. Proiectul s-a născut din inițiativa preotului Daniel Frei din Bazel anul tecut (atunci au fost perezenți 14 tineri și liderii de grup 4 persoane) și este continuitatea acelui colaborare. Scopul acestui program era interacțiunea cu alte culturi, schimbare de experiență, de atitudini și situațiile diferite între țări. La sfârșitul proiectului a avut loc de evaluarea rezultatelor și împărtășirea experiențelor. Concluzia era că proiectul de patru zile avea rezultate pozitive. Și în viitor vor să aibă o colaborare restrânsă pentru a organiza proiecte asemănătoare.


Testi lelki egészség megörző karaván


LOGO_BGA 2o14 március és október között 22 előadást tartottunk meg 19 Háromszéki telelpülésen a BGA támogatásával. A résztvevők száma meghaladta a 67o főt. Köszönjük a helyi családorvosok, egyházak és a BGA 2779,o2 lejes támogatását.


Elsősegélysátor / Cort de prim ajutor / First aid tent / Erste Hilfe Zelt


Meghivo

2014 július 10.-én a VII. Magyar Református Világtalálkozón A főtéren és a Kálvin téren elsősegélysátorral volt jelen Alapítványunk, valamint intézménybemutató sátort állítottunk a vásártéren. Több mint 300 személy vett részt július 10- én ingyen vérnyomás és vércukorszint mérésen.

Szerződéskötés a HEKS-el / Contract cu HEKS / Contract with HEKS / Vertrag mit HEKS


Meghivo

2014 július 10.-én három éves szerződést írt alá a Romániai Református Egyház és a Svájci Protestáns Egyházszövetség segélyszervezete, a HEKS, amelynek keretében a Diakónia Keresztyén Alapítványt is támogatják abban, hogy az otthoni beteggondozói szolgálatot terjessze és fenntartsa.

Munkakirándulás és tapasztalatcsere / Excursie și schimb de experiență


Meghivo

2014 június 13-14. -én Ápolók Világnapja alkalmából szakmai kirándulást szereveztünk: Útirányunk Felsőháromszék volt. A Gelencei erdőn szálltunk meg egy vendégfogadóban, ahol az első este szabad beszélgetés, találkozás volt a résztvevők számára. 14.-én reggel elindultunk a Kézdiszentléleki Szent Klára Idősotthonba, ahol találkoztunk az ottlakó idősekkel. Bővebben...

Képzés Ápolók Világnapja alkalmából


Meghivo

Szakmai konferencia Sepsiszentgyörgyön és Barótón a segítőszakmában dolgozóknak 2014 május 16.-án Sepsiszentgyörgyön és május 20.-án Baróton alapitványunk az Ápolók világnapja alkalmából a Haldoklás és gyász lélektana témával szervezett szakmai konferenciát. Bővebben...

Képzés Ápolók Világnapja alkalmából


Meghivo

A Diakónia Keresztyén Alapítvány 2014 május 16.-án az Ápolók Világnapja alkalmából konferenciát szervez ápolók és aszisztensek számára. Találkozónk központi témája: A halál és gyász lélektana

Húsvét 2014


Pirostojas

Kellemes Húsvéti ünnepeket kíván a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyről!
Fundația Creștină Diakonia din Sfântu Gheorghe vă urează Paște fericit!
Die Christlische Stiftung Diakonia aus Sfântu Gheorghe wünscht Ihnen frohe Ostern!
The Christian Foundation Diakonia from Sfântu Gheorghe is wishing you a happy Easter!
Tóth Anna Igazgató – Director –Leiterinn

2%


Tájékoztató


LOGO_BGA Az otthoni gondozó szolgálat valamint az Írisz Ház és Boglárka Munkaműhely irodaépületeinek, foglalkoztatóinak közüzemi költségeit (villany és gázfűtés) a 2013 április – 2014 január közötti időszakban 14.636 lej értékben támogatta a Bethlen Gábor Alap.

2014


BUEKKorábbi cikkek - Restul evenimentelor - Mehr lesen:

Read more value=/td40p200images/stories/2013/LOGO_Communitas.jpg/ppstrong19.11.2012/p src=p/p height=span class=/td images/stories/2011/Events/segeszseg_sm.jpg src=td29.07 - 02.08.2013p p/p src=/td/listrong/a height= lang= src=/listrong/a height= lang= src=/listrong/a height= lang=